Vanaf het seizoen 2018-2019 biedt de regio Leiden nu ook beginnende jeugdschakers de mogelijkheid om extra trainingen te volgen. Kinderen tussen de 6 en 9 jaar die op hun schaakclub stap 1 net hebben afgerond of een half jaar met stap 1 bezig zijn, kunnen zodoende als aanvulling op de clubtrainingen nog meer oefenen met de lesstof.

Nadruk zal liggen op speelvaardigheid, waarbij veel aandacht zal worden besteed aan mat zetten en bordvisie (gericht kijken of stukken aangevallen of verdedigd staan en of velden veilig dan wel onveilig zijn). Naast verdieping van de behandelde onderwerpen in stap 1 zal ook ruimte zijn voor nieuwe onderwerpen. Tijdens de lessen zal gewerkt worden uit het werkboek stap 1+.  

Doel is om enthousiaste jeugdspelers (kort) kennis te laten maken met het ‘fenomeen’ trainingen en dat de stap naar een hoger niveau makkelijker gemaakt kan worden. 

Frank Erwich, o.a. betrokken bij de opzet van de beginnerslessen van de digitale leermethode Chessity, zal de trainingen voor zijn rekening nemen. 

Trainingslocatie is buurthuis Op Eigen Wieken te Leiden. De trainingen vinden plaats op zondagmiddag van 16.00-17.30 op onderstaande data:

Training 1: 7 oktober 2018

Training 2: 4 november 2018

Training 3: 25 november 2018

Training 4: 6 januari 2019

De kosten bedragen 50 euro per persoon. Het werkboek stap 1+ is bij het inschrijfgeld inbegrepen. Er zijn minimaal acht deelnemers nodig om de trainingsgroep door te kunnen laten gaan.

Inschrijven voor deze trainingsgroep kan door het contactformulier in te vullen op de website of door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ovv naam, rating, club en telefoonnummer. De uiterste datum van aanmelding is 16 september 2018. Deelname is definitief als de vergoeding voor de training is overgemaakt. U krijgt hier per mail informatie over toegestuurd. Is de betaling niet op tijd binnen, dan kan de aanmelding komen te vervallen.