Naast het verbeteren van uw eigen spel, kunt u ook voor schaakvermaak terecht bij Schaakeducatie.nl. Zowel actief (schaken tegen Erwich) als passief (luisteren naar schaakverhalen) wordt u de mogelijkheid geboden om van het schaakspel te genieten. 

Simultaan

Meerdere spelers nemen het tegelijkertijd tegen Frank Erwich op. Afhankelijk van het aantal deelnemers kan er gekozen worden voor een klassieke simultaan of een zogenaamde wisselsimultaan, waarbij de mensen die hun partij afgerond hebben, ingeruild kunnen worden voor nieuwe deelnemers.

Lees meer...

Leer schaken in één workshop

Mag je de koning slaan? Wat is schaakmat? Is achteruitslaan toegestaan? Na deze workshop kunt u al deze vragen beantwoorden. En dat is niet alles! Tevens beschikt u na deze workshop over de basisvaardigheden die nodig zijn om een schaakpartij te kunnen spelen. Zet u Frank Erwich meteen mat?

Lees meer...

Lezingen

Als afgestudeerd psycholoog zal Frank Erwich zijn kennis op dit vakgebied ook toepassen op het schaken. Door middel van lezingen aan schaakclubs, scholen en bedrijven worden psychologische processen die een rol spelen in het schaken onder de aandacht gebracht. Een onderscheid kan gemaakt worden in twee soorten lezingen:

Lees meer...

Commentaar geven

Bent u voor een toernooi op zoek naar iemand die de gespeelde partijen van commentaar voorziet? Dan bent u hier aan het goede adres! Niet alleen beschikt Erwich over veel schaakkennis, ook zijn psychologische achtergrond kan een leuke toevoeging zijn aan zijn uitleg.

Informeer naar de voorwaarden.

Schaken tegen de beer

Een speler neemt het in een rechtstreeks duel op tegen de meervoudig Nederlands kampioen snelschaken. De speler krijgt 5 minuten bedenktijd, de "beer" 2 minuten. Na afloop van de partij kan een nieuwe deelnemer aanschuiven en proberen Erwich te verslaan. 

Lees meer...

Blindschaken

Schaken is een zeer toegankelijke sport. Zelfs zonder bord en stukken kan er al geschaakt worden! In een blindpartij worden de zetten door Erwich uit het hoofd gedaan, maar heeft u met uw team wel de beschikking over bord en stukken.

Lees meer...