Zowel als speler en als trainer is het belangrijk om de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen op schaakgebied. Gelukkig zijn er talloze websites die berichten over de vele toernooien die week in week uit gespeeld worden. Een overzicht van enkele toonaangevende websites in Nederland.

Algemeen

Menig scha(a)k(st)er heeft de website van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond op zijn of haar favorietenlijst staan. Je kunt hier terecht voor nieuws, maar ook aankondigingen voor bijvoorbeeld trainingen, workshops en toernooien zijn er te vinden.

Schaaksite.nl is een welkome aanvulling op het aanbod van bovenstaande website. Schakers kunnen hun hart ophalen aan uitvoerige partijanalyses, combinatierubrieken, columns enzovoorts. Kortom, het schaaktechnische aspect staat centraal.

Het Engelstalige zusje van Schaaksite is News about Chess. Op deze website wordt nieuws gebracht over de meest recente schaakontwikkelingen wereldwijd.

Toernooiverslagen News about Chess

Sinds september 2013 maakt Frank deel uit van het team van News about Chess. Het aardige aan deze website is dat er niet alleen aandacht wordt geschonken aan toptoernooien, maar dat er ook ruimte is voor evenementen waar doorgaans minder snel over bericht wordt. Hieronder een kleine selectie van de verscheidene artikelen die door Frank gepubliceerd zijn:

Lees meer...

Toernooiverslagen Schaaksite

Op deze website gaat veel aandacht uit naar nationale toernooien of naar buitenlandse toernooien waar nationale spelers actief zijn. Voor toptoernooien wordt uiteraard een uitzondering gemaakt. Op z'n tijd zorgt Frank ook voor partijanalyses:

Lees meer...