Over Frank Erwich

Achtergrond:

Op 6-jarige leeftijd kwam Frank Erwich (1984) voor het eerst in aanraking met het schaakspel. De kennismaking beviel zo goed dat het niet lang duurde, voordat stad en land werden afgereisd om maar zoveel mogelijk schaakpartijen te kunnen spelen. En met succes! In de periode 1993-2002 verzamelde Erwich twaalf nationale jeugdtitels, waarbij hij onder meer snelschaaktitels in alle leeftijdscategorieën (t/m 10, 12, 14, 16 en 20 jaar) veroverde. Zijn meest aansprekende resultaat behaalde hij echter in de Meesterklasse (de hoogste klasse op clubniveau), waar hij in het seizoen ’99-00 voor het Leidsch Schaakgenootschap (LSG) debuteerde met een score van 7-9 en een TPR van 2569.

Na zijn successen als jeugdspeler is Erwich zich meer op trainingen gaan toeleggen. Met leermeesters als Rob Brunia en Cor van Wijgerden (de bedenkers van de stappenmethode,een nationaal en tegenwoordig ook internationaal gehanteerde lesmethode om kinderen te leren schaken) kon het natuurlijk niet uitblijven dat hij zich ook op didactisch vlak wilde laten gelden. Het lesgeven bleek hem zo goed te bevallen dat hij in 2012 besloot om zijn eigen bedrijf op te richten en als professioneel schaaktrainer aan de slag te gaan.

Erwich loopt inmiddels ruim vijfentwintig jaar mee in de schaakwereld en weet wat er nodig is om je spel te verbeteren. Naast een uitstekende schaakopleiding en jarenlange ervaring als schaker, beschikt hij tevens over veel (neuro)psychologische kennis die van pas kan komen in het schaken. Sinds 2007 mag hij zich Master of Science in Psychology noemen.

Certificaten: Schaaktrainer 3 Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Rating: 2368

Titel: Fide Master

 

 

Schaakles per mail

Stuur uw partij in en Frank Erwich analyseert deze voor u.

*Prijzen zijn in euro's inclusief btw

Verstuur je partij

Welkom

Welkom op Schaakeducatie.nl!

Via deze website kunt u eenvoudig in contact komen met Frank Erwich. Als sterke schaker en Master of Science in Psychology, beschikt hij over de nodige kennis om uw spel te verbeteren. U kunt hier terecht voor privé- en/of groepslessen (zowel face-to-face als via internet), maar evenzo kunt u op eigen gelegenheid aan de slag gaan met de zelfstudiemodule.

Ook voor schaakvermaak bent u hier aan het goede adres! Zo is Frank te boeken voor een simultaanseance, een interessante lezing of deskundig commentaar tijdens een schaakevenement. Weet u weinig van schaken, maar bent u toch benieuwd wat deze sport te bieden heeft? Ga voor een origineel bedrijfsuitje en leer samen met uw collega's schaken in één workshop of laat u verrassen door een presentatie waarin de effecten van schaken op het dagelijks leven uiteengezet worden.

Over schaken is genoeg te vertellen en dus ook te schrijven! Boeken, kranten en websites staan vol met schaakverhalen, toernooiverslagen en partijanalyses. Wilt u de zaterdageditie van de krant verrijken met een schaakkatern of uw clubblad van een nieuwe schaakrubriek voorzien? Frank staat voor u klaar!

Mocht u vragen hebben, dan kunt u altijd contact opnemen.

Schaakeducatie.nl

 

"Een geweldige demonstratie!"

-Fleur-