Op woensdagavond 4 september 2013 van 20.00-21.30 gaat de internetcursus voor de gevorderden (rating 1400-1700) van start. In een serie van vijf lessen wordt uitgebreid stilgestaan bij het onderwerp ‘hoe maak ik een goed plan?’. Aan de hand van unieke partijfragmenten worden verschillende stellingstypen met bijbehorende ideeën besproken, waarbij de begrippen ‘activiteit’ en ‘kwetsbaarheid’ als een rode draad door de trainingen zullen lopen. Stukken naar de juiste velden spelen, eigen zwaktes oplossen en verzwakkingen bij de tegenstander uitlokken zijn thema’s die aan bod zullen komen. Van iedere les krijgt de deelnemer per mail een samenvatting gestuurd, zodat men de informatie nog eens rustig kan nalezen.

Om de internettrainingen te kunnen volgen, is het noodzakelijk dat u beschikt over de programma’s Playchess en Skype. Daarnaast heeft u op Playchess toegang nodig tot de ‘kamers’ van de KNSB. Als ‘guest’ krijgt u die toegang niet, met bijvoorbeeld een KNSB-internetlidmaatschap kunt u wel binnenkomen.

De kosten voor de cursus bedragen EUR 49,95 per persoon. Wees er snel bij, want er is plaats voor maximaal acht deelnemers.* U kunt zich aanmelden tot uiterlijk 19 augustus door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ovv naam, rating, e-mailadres en telefoonnummer. Op 20 augustus krijgt u informatie over de verdere gang van zaken.

Hieronder alle informatie op een rijtje:

Wie: Spelers met een rating van 1400-1700

Wat: Vijf internettrainingen van anderhalf uur met als onderwerp ‘hoe maak ik een plan?’

Waar: Playchess en Skype

Wanneer: 4, 11, 18, 25 september en 2 oktober van 20.00-21.30; reserveavond 9 oktober

 

Hierbij alvast een voorproefje. Kunt u de cursus goed gebruiken?

* De cursus gaat door bij minimaal 5 aanmeldingen.