Ingewikkelde partijen analyseren, stellingen uitspelen, opdrachten maken: als afsluiting van het seizoen werd nog eens alles uit de kast gehaald om alle jeugdspelers van STB (en daarbuiten) een leerzaam weekend te bezorgen.

Klaar voor de start

Trainers Herman Grooten, Petra Schuurman, Frank Erwich en Anne Haast (zondag) legden de achttien deelnemers uit alle windstreken nog eens voor de laatste keer dit seizoen het vuur flink aan de schenen. Keihard werken geblazen dus voor menig vakantievierende schaker.

Wie niet beter weet, denkt misschien zelfs dat zo'n weekend afzien is, maar niets is minder waar. Zowel tijdens de trainingen (dobbelsteenschaak, ezelen) als om het lesprogramma heen was er voldoende tijd gereserveerd voor ontspanning. Voetballen, luieren in de hangmatten of genieten van een barbecue: men kon zich uitermate goed vermaken op het groene bosterrein van hostel Stayokay in Bergen op Zoom.

Van schaken krijg je trek!

Op de zaterdagavond werd voor de liefhebbers zelfs een heus schaaktoernooi georganiseerd. Zes koppels namen het tegen elkaar op in verschillende disciplines. Zo werd er ‘geconditieschaakt’ (men moet na elke zet naar de klok rennen, die op een paar meter afstand van het bord staat), ‘gebughoused’ (doorgeefschaak waarbij de geslagen stukken op een ander bord met mat ingezet mogen worden) en ‘ge-om-en-om-schaakt’ (de koppels spelen om de beurt een zet zonder met elkaar te overleggen). Na een zware strijd waren het uiteindelijk de ‘gasten’ Tycho en Iris (België!) die er met de overwinning vandoor gingen.

Op de zondag stonden er voor de deelnemers nog vier trainingsuren op het programma. Uiteraard mag een schaakfragment niet ontbreken in dit verslag:

Helaas komt aan alles een eind, dus ook aan dit leuke en leerzame trainingsweekend. Nadat enkele leerlingen hun laatste training buiten in het zonnetje hadden gevolgd, was het tijd om de spullen te pakken en naar huis te gaan. Moe, maar voldaan!

Dank aan de organisatie en tot volgend jaar!

Groepsfoto met alle trainers en spelers.