Afgelopen zaterdag en zondag werd het zesde Jeugdweekendtoernooi van de Leidse Schaakbond gespeeld in de Kastanjelaanschool in Leiderdorp. Zo’n 70 kinderen deden mee, sommige uit Leiden of omgeving, andere van verder; er waren deelnemers uit Zeeland en Groningen en zelfs was er een groep uit België gekomen! Verdeeld in drie groepen schaakten de kinderen beide dagen met groot enthousiasme.

Zaterdag was er zelfs nog een avondpartij na een gezamenlijke maaltijd (pizza!). Schaakmeester Frank Erwich was aanwezig (mogelijk gemaakt door financiële steun van het Rob Bruniafonds) en gaf de kinderen na hun partijen wat adviezen met af en toe een (opbouwend) kritische noot. Ook wees hij de schoonheidsprijs (voor de mooiste tactische combinatie) toe aan Lorin Arnold en de spektakelprijs (mooiste aanvalspartij) aan Nirupa Ganeshram en Lawa Hamdi.

Toen zondag de laatste ronde gespeeld was, kon het eindklassement worden opgemaakt. De hoofdprijzen verlieten (helaas?) allemaal de Leidse regio.

Poule C werd gewonnen door Philippe Krylov en poule B door Willem van der Weij (met een geweldige overscore: 4,48), beiden van schaakvereniging Zukertort uit Amstelveen. Over poule A is vermeldenswaardig dat vier plaatsen in de top 6 door meisjes werden bezet, waaronder ook de nummer één: Wendy Huang van de Eindhovense Schaakvereniging, die -door haar 6,5 punt uit 7 wedstrijden- met een prettig gevuld envelopje naar huis mocht en zich een jaar lang Open Leids Jeugdschaakkampioen mag noemen!

Bron: Jeugdsite Leidse Schaakbond