Op 1 en 2 juli werd in Kindcentrum de Brink Leiderdorp alweer het vierde jeugdweekendtoernooi georganiseerd. 70 enthousiaste jeugdschakers van alle leeftijden speelden, afhankelijk van hun niveau, 11 kortere of 7 wat langere partijen. Tussendoor konden ze hun partijen analyseren met de sterke Leidse schaakmeester Frank Erwich, die dankzij steun van het Rob Bruniafonds aanwezig was. Frank had voor iedere schaker wel een complimentje en een goed advies klaarliggen.
Eenzelfde formule was in het verleden jarenlang gebruikt door de Leidse Schaakbond, en dit heeft ongetwijfeld bijgedragen aan het grote aantal sterke schakers uit de regio Leiden. Omdat de regio ook nu veel enthousiaste jeugdschakers heeft wordt sinds een aantal jaren weer jaarlijks het jeugdweekendtoernooi georganiseerd.
 
Deelnemers kwamen deze keer uit heel Nederland, van Friesland tot aan Zeeuws-Vlaanderen. Veel deelnemers behoren tot de Nederlandse top in hun leeftijdscategorie, maar ook heel wat kinderen deden mee die op de Kastanjelaan ooit hun eerste partijtjes hebben gespeeld bij een Grand Prix of het jaarlijkse meisjes-schaaktoernooi. Natuurlijk kwamen ze om te schaken, maar er was ook ruimte voor ontspanning en het maken van vrienden, onder meer tijdens de gezamenlijke avondmaaltijd op zaterdag.
 
Lees hier verder.