Heb jij altijd je partijen eens willen analyseren met professionele trainers zoals GM Zhaoqin Peng en FM Frank Erwich? Dat kan, want op het BPB Limburg Open zullen beide spelers aanwezig zijn om met eenieder zijn of haar partijen te bekijken en verbeteren. Vanwege hun ruime ervaring kunnen ze snel verbeterpunten in je spel vinden en er zo voor zorgen dat je volgende partij nóg beter wordt. Schuif dus na je partij lekker aan bij één van beide trainers, die zich duidelijk zichtbaar in de speelzaal zullen bevinden. 

GM Zhaoqin Peng is misschien wel de bekendste Nederlandse schaakdame aller tijden. Na 3x Chinees kampioene te zijn geworden, verhuisde ze naar Nederland en werd daar liefst 13 maal de winnaar op het NK. In 2007 werd ze zelfs Europees Kampioen. Peng is al een tijdje bezig om zich ook buiten het schaakbord te profileren. Sinds 2010 is ze officieel FIDE Arbiter en Trainer en begeleidt ze jonge spelers op wereld- en Europees kampioenschappen. Al twee jaar is Peng ook als trainer en fotografe aanwezig op het BPB Limburg Open en dat bevalt ons zo goed, dat we haar dit jaar weer graag terug zien.

Ook FM Frank Erwich was vorig jaar als trainer aanwezig op het BPB Limburg Open en kreeg lovende kritieken. En dat is niet zo gek, want hij is al sinds 2012 een bekend trainer in Nederland. Zo begeleidt hij veel jeugd, maar geeft ook regelmatig groepslessen in clubverband. Omdat hij al 25 jaar meeloopt en altijd op hoog (jeugd-)niveau heeft gespeeld, kan hij iedereen wat bijbrengen op schaakvlak. Sinds 2007 is hij ook afgestudeerd in de psychologie, waardoor hij zich ook thuis voelt in het begeleiden van de welbekende ‘schaakemotie’.

Frank Erwich in actie op het BPB Limburg Open 2016

© Zhaoqin Peng

Bron: Website Limburg Open