Op Chessity verschijnen elke week nieuwe blogs. Tips om beter te leren schaken, uitleg waarom fouten maken zo belangrijk is, een interview met Nick Schilder of het vertellen van schaaksprookje: werkelijk van alles komt aan bod.

Vanaf nu ga ik, Frank Erwich, ook elke twee weken bloggen op Chessity. Ik ga verschillende onderwerpen behandelen en zal vooral schrijven voor beginnende schakers. Dat betekent natuurlijk niet dat kinderen (en volwassenen!) die al wat verder zijn in het schaken de blogs niet mogen lezen. Sterker nog, ook voor de gevorderde schakers zullen er geregeld interessante verhalen tussen zitten. In deze blog stel ik mij aan jullie voor.

Lessenmaker op Chessity

Ik werk al een poosje voor Chessity. Het is mijn taak om online lessen voor beginnende schakers te maken. Toen ik begon bij Chessity waren de meeste lessen van het Pion-level al klaar. Ik heb er alleen nog een paar nieuwe lessen bij gemaakt. Waar ik wel een grote rol in heb gespeeld, zijn de lessen van het Paard-level. De Paard-lessen zijn bijna allemaal door mij gemaakt. De lessen bieden beginnende schakers extra uitdaging. Door de Paard-lessen te doen wordt de stap naar het volgende niveau, de lessen in het Loper-level, makkelijker.

Chessity blogger Frank Erwich

Naast het werk voor Chessity doe ik ook allerlei andere dingen binnen het schaken. Zo geef ik schaakles op scholen en clubs, help ik mee met het ontwikkelen van schaakboeken en schaakapps, schrijf ik over schaken en ben ik op z’n tijd actief als coach tijdens een schaaktoernooi. En oh ja, als er dan nog tijd over is, probeer ik zelf ook nog eens achter het bord plaats te nemen om een partijtje te spelen.

Lees hier verder.