Van 21 september t/m 30 september namen vijftien Nederlandse jeugdspelers deel aan het EK jeugd in Porec. Groot succes was er voor Anna-Maja Kazarian die Europees kampioene werd in de categorie meisjes t/m 16 jaar. Ook Maaike Keetman presteerde in deze categorie erg goed met een vierde plaats.

Catheleijne Sanders legde eveneens beslag op een vierde plaats. Dit deed zij in de categorie meisjes t/m 18 jaar. Een ongekend knappe prestatie, aangezien zij vooraf als 40e was ingeschaald!

De dames hielden de Nederlandse eer hoog, maar ook de jongens lieten sterk schaak zien. Robby Kevlishvili was de vierde speler van de Nederlandse delegatie die op het podium zijn prijs in ontvangst mocht nemen. In de categorie t/m 14 jaar behaalde hij (u raadt het vast al) een vierde plaats.

Zie hier het feestelijk onthaal van de deelnemers bij aankomst op Schiphol.

Nederlandse delegatie EK jeugd Porec

Tijdens het toernooi is op diverse media bericht over de verrichtingen van de Nederlanders. Aardig is om te lezen hoe de deelnemers het toernooi zelf hebben ervaren. Een aantal (ouders van de) deelnemers hield tijdens het toernooi een blog bij. Hier vindt u een overzicht van de verschillende blogs.

Op de toernooisite treft u partijen, foto’s en uitslagen aan. Een mooi overzicht van de resultaten van alle Nederlandse deelnemers kunt u hier terugzien.