Welkom op Schaakeducatie.nl!

Via deze website kunt u eenvoudig in contact komen met professioneel schaker Frank Erwich.

Wilt u graag een betere schaker worden en kunt u daarbij wel wat hulp gebruiken? In dat geval bent u bij Frank aan het goede adres. U kunt bij hem terecht voor privé- en/of groepslessen (zowel face-to-face als online), maar ook als u andere wensen heeft op het gebied van schaaktraining staat Frank voor u klaar.

Om een indruk te krijgen van Franks werkwijze, treft u in de zelfstudiemodule diverse trainingsvoorbeelden aan: uitgewerkte themalessen gerangschikt op niveau, video-instructies voor beginnende schakers en schaakproducten die door Frank op de markt zijn gebracht. Toernooiverslagen en schaakblogs van zijn hand staan onder het kopje 'In de media'.   

Naast het geven van schaaktrainingen, is Frank ook te boeken voor andere schaakactiviteiten. Tijdens schaaktoernooien kan hij bijvoorbeeld het commentaar verzorgen. Voor een groot publiek legt hij dan uit wat er in de partijen gebeurt die op dat moment gespeeld worden. Een andere optie is om Frank als toernooicoach in te huren. Deelnemers kunnen hun gespeelde partijen tijdens het toernooi met Frank nabespreken.

Bent u op zoek naar een schaakactiviteit buiten het toernooicircuit om, dan is het ook mogelijk om voor een simultaanseance of een workshop schaken te gaan. Een actieve vorm van schaakvermaak en een heel geschikte activiteit voor een (grote) groep mensen. Gegarandeerd een origineel bedrijfsuitje!

Wilt u meer informatie over de verschillende diensten die schaakeducatie.nl aanbiedt of heeft u andere wensen/vragen op schaakgebied, neem dan gerust contact op.

Schaakeducatie.nl

Bent u geïnteresseerd in één of meer verschillende diensten die schaakeducatie.nl aanbiedt of heeft u andere wensen/vragen op schaakgebied, neem dan gerust contact op en stuur een bericht naar:

 

 

 

 

Stuur uw partij in en Frank Erwich analyseert deze voor u.

 

     Basis Uitgebreid
  Rating: 0-1000 €30,- 45,-
  Rating: 1000-1400 35,- 50,-
  Rating: 1400-1700 40,- 60,-
  Rating: 1700-2000 45,- 65,-
  Rating: 2000+ 50,- 70,-

  

  • Geef uw partij, eventueel voorzien van commentaar, op in geldig .pgn formaat.

    U kunt uw partij o.a. invoeren met behulp van Chessbase of Chesspad (hier gratis te downloaden). Vervolgens kopieert u de partij (Ctrl-c) en plakt u deze in het tekstvak hieronder (Ctrl-v).

    Lees hier nog eens op uw gemak door hoe u te werk moet gaan met Chesspad of bekijk dit filmpje voor de werkwijze met Chessbase.

    Ondervindt u toch moeilijkheden met het versturen van uw partij, maar wilt u wel in aanmerking komen voor een partijanalyse? Of heeft u een andere vraag over het versturen van uw partij? Neem dan contact op voor verdere informatie.

Nadat het formulier volledig is ingevuld en verstuurd, ontvangt u binnen vier dagen een persoonlijk bericht van Frank Erwich over de verdere afhandeling.

NB Mocht u binnen vier dagen geen persoonlijk bericht hebben ontvangen, neem dan persoonlijk contact met Frank op.

Achtergrond:

Op 6-jarige leeftijd kwam Frank Erwich (1984) voor het eerst in aanraking met het schaakspel. De kennismaking beviel zo goed dat het niet lang duurde, voordat stad en land werden afgereisd om maar zoveel mogelijk schaakpartijen te kunnen spelen. En met succes! In de periode 1993-2002 verzamelde Erwich twaalf nationale jeugdtitels, waarbij hij onder meer snelschaaktitels in alle leeftijdscategorieën (t/m 10, 12, 14, 16 en 20 jaar) veroverde. Zijn meest aansprekende resultaat behaalde hij echter in de Meesterklasse (de hoogste klasse op clubniveau), waar hij in het seizoen ’99-00 voor het Leidsch Schaakgenootschap (LSG) debuteerde met een score van 7-9 en een TPR van 2569.

Na zijn successen als jeugdspeler is Erwich zich meer en meer gaan concentreren op het trainerschap. Met leermeesters als Rob Brunia en Cor van Wijgerden (de bedenkers van de stappenmethode, een nationaal en tegenwoordig ook internationaal gehanteerde lesmethode om kinderen te leren schaken) kon het natuurlijk niet uitblijven dat hij zich ook op didactisch vlak wilde laten gelden. Het lesgeven bleek zo goed te bevallen dat hij in 2012 besloot om zijn eigen bedrijf op te richten en als professioneel schaaktrainer aan de slag te gaan.

Naast het geven van schaakles op scholen, clubs en aan particulieren, maken inmiddels ook andere schaakactiviteiten deel uit van Erwichs takenpakket. Zo werkt hij als editor voor New in Chess, helpt hij mee met het ontwikkelen van materiaal voor schaakboeken en schaakapps, schrijft hij over schaken (o.a. auteur van 1001 Chess Exercises for Club Players, 1001 Chess Exercises for Advanced Club Players en het E-book Basic Chess rules for Kids), maakt hij online lessen voor beginnende schakers en is hij regelmatig actief als coach tijdens een schaaktoernooi (o.a. tijdens de Europees Jeugdkampioenschappen van 2014, 2015, 2016, 2021, 2022 en 2023).

Erwich heeft een uitstekende schaakopleiding gehad, maar dat is niet de enige vorm van onderwijs die hij genoten heeft. In 2007 studeerde Erwich af aan de Universiteit Leiden en mag zich sindsdien Master of Science in Psychology noemen. Een interessante studie die tevens zeer goed van pas komt op schaakgebied!

Certificaten: Schaaktrainer 3 Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Rating: 2414 (1.10.2021)

Titel: FIDE Master

 

 

"Een geweldige demonstratie!"

-Fleur-