Op woensdag 29 oktober vond het schoolschaakkampioenschap van Woerden plaats. Zeven teams streden vier ronden lang om de felbegeerde Piet Ravensberg beker.

Zowel team 1 als team 2 van de R. de Jagerschool wonnen al hun wedstrijden en eindigden daarmee op de eerste en tweede plaats. Omdat het tweede team net iets meer bordpunten had verzameld dan het eerste team, werd het team bestaande uit Niek Blankenstein, Joris Koot, Mylo Stalfoort en Fabian Rouschop gekroond tot kampioen. Niek en Joris behaalden een score van 100 procent, terwijl Mylo en Fabian met 3 uit 4 eveneens een puike prestatie leverden.

Team 1 scoorde ook erg goed. Frank Reijnders kreeg op bord 1 zware tegenstand, maar wist toch twee partijen te winnen. Stef de Bruijn kwam tot een score van 3,5 uit 4, Daniƫl van Herel wist al zijn tegenstanders te verslaan en Joost Elffers scoorde met 3 uit 4 eveneens prima.

Behalve dat de leerlingen zeer tevreden terugkijken op hun prestaties, hebben zij ook erg genoten van de gezellige sfeer tijdens het toernooi. Dank aan de organiserende schaakvereniging De Zwarte Olifant en basisschool De Kring voor het bezorgen van een leuke schaakmiddag aan alle kinderen!

De eindstand:

1) R. de Jagerschool team 2

2) R. de Jagerschool team 1

3) Andersenschool

4) De Kring team 1

5) De Kring team 2

6) De Wegwijzer

7) De Molenwiek