Van 30 mei t/m 15 juni 2014 vindt het WK Hockey plaats in Den Haag. Vanzelfsprekend gaat veel aandacht uit naar de wedstrijden die gespeeld worden in het Kyocera Stadion (thuishaven van voetbalclub ADO Den Haag). Echter, ook voor of na een wedstrijd is er genoeg te doen voor de bezoekers van dit evenement. Op het Haagse Hockey Plein kan men zich namelijk wagen aan diverse sportieve, culturele, educatieve en culinaire activiteiten. Ook schaken valt hieronder!

WK Hockey 2014

Ook buiten het stadion zijn de wedstrijden goed te volgen!

Het schaakspel is onderdeel van een bredere samenwerking tussen de hockeybond en de schaakbond. Twee weken lang staan er op het terrein her en der schaakborden opgesteld, waarop men het tegenelkaar kan opnemen. Daarnaast zijn er elke dag schaaktrainers aanwezig om kinderen (en af toe ook volwassenen) de regels van het spel bij te brengen.

Bezoekers van het WK Hockey aan het schaken

Schakende volwassenen in de Kids Corner!

KNHB directeur Johan Wakkie, fervent schaakliefhebber, is benieuwd naar wat hockey en schaken voor elkaar kunnen betekenen. Tijdens het seminar 'Schaken als preventiesport' dat op 1 juni plaatsvond, vroeg hij zich het volgende af: "Kunnen we het bewegen van de hockeysport combineren met het denken van de schaaksport? Wat gaat er gebeuren als schakers hockeycoaches worden, coachen heeft tenslotte, net als schaken, te maken met het uitdenken en -zetten van patronen. De combinatie van zowel sporten als denken is ideaal."

Op dezelfde dag werd ook een partij levend schaak gespeeld. Aan beide activiteiten hebben zowel de KNSB als de organisatie van het WK aandacht besteed. Klik op de links voor een uitgebreid verslag. Ook een aanrader is het volgende filmpje. Hierop is te zien hoe Staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) en Johan Wakkie elkaar bestrijden op de 64 velden.

Altijd al willen leren schaken? Dit is je kans! Combineer een bezoek aan een wedstrijd van de Nederlandse hockeymannen en/of -vrouwen met een potje schaak op het Haagse Hockey Plein. De schaaktrainers staan met alle plezier voor je klaar.

Voordat de wedstrijd van de Nederlandse hockeymannen kan worden bijgewoond, moet er natuurlijk eerst geschaakt worden!

 Kort voor de wedstrijd Nederland-Zuid-Afrika.