In Alphen aan den Rijn is het eerste jaar van het driejarige project Schaken op de Basisschool succesvol afgesloten. In totaal kon met bijdragen van bedrijven uit de regio, van de deelnemende scholen en van ouders aan verschillende groepen op drie basisscholen worden lesgegeven. De gemeente Alphen aan den Rijn wees een subsidieaanvraag voor het project overigens af.

De scholen die meedoen aan het project zijn de Hobbitburcht uit Alphen aan den Rijn, Het Palet uit Alphen aan den Rijn en Het Kompas uit Ter Aar. Als trainer is het afgelopen jaar Frank Erwich opgetreden.

Het eerste team van de Hobbitburcht won afgelopen seizoen niet alleen het basisscholenkampioenschap van Alphen aan den Rijn, maar drong uiteindelijk door tot de beste 16 basisscholen van Nederland.

Om het trainen op de basisschool ook door anderen dan Erwich mogelijk te maken is het afgelopen jaar een KNSB-trainerscursus, Stap 1, georganiseerd in Alphen aan den Rijn. Docent Pascal Losekoot zag alle zeven cursisten, leerkrachten en ASC-leden, die met een diploma afsluiten.

Bron: Website Koninklijke Nederlandse Schaakbond (KNSB